Kecskemét városközpontja autóval pár perc, de egy 20-30 perces kellemes sétával is könnyen megközelíthető. Kecskemét lenyűgöző látványosságai mind őrzik a régi város képét, köztük a Cifrapalota, a gyönyörű Katona József színház és a szecessziós Városháza, melynek 37 harangja minden órában felcsendül. A város folyamatosan újul, épül, de a renovált műemlékek mellett tökéletesen megférnek a modern üzletek, elegáns éttermek, kávézók, és szórakozóhelyek.

 

 

Kecskemét város neve egy szóösszetétel, amely a kecske és a ” járás” jelentésű mét szóból áll. A kecske megtalálható a címerben is, alatta városunk jelmondatával: “Sem magasság, sem mélység nem rettent.” Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő város – 1950 óta Bács-Kiskun megye székhelye – Magyarország középső részén, Budapesttől mintegy 85 km-re található.

 

Petőfi Sándor „hírös városnak”, Vámbéry Ármin „napkeleti városnak”, Jókai „a puszták metropoliszának” nevezte városunk. Kecskemét irodalmi, kulturális hagyományai ezer szállal kötődnek a magyar kultúra egészéhez, hisz többek közt itt született 1971-ben a Bánk bán írója, Katona József, valamint Kodály Zoltán, hazánk legnagyobb zenepedagógusa is.

                

 

A “hírös” város a történelmi hagyományok és a modern törekvések együttélésének a helyszíne. Legszembeötlőbb példája a frissen újjáépített sétáló utca, a Rákóczi utca, melyen található a frissen renovált Bács-Kiskun Megyei Bíróság, a lenyűgöző Zsinagóga, valamint a népdalokból ismert Cifrapalota, mely korábban kaszinóként szolgált, ma a Kecskeméti Képtárnak ad helyet.

A Rákóczi utca Kecskemét Főterére vezet, ahol megcsodálhatjuk a hatalmas Református Gimnáziumot, a Nagytemplomot, és a gyönyörű Városházát, melynek harangjátéka minden órában megszólal, különleges, jellegzetes hangulatot csalva a városközpontnak. Kecskemét Főterén gyakorta kapnak rendezvények helyet, mint a Hirös Hét, Bor napok, hagyományőrző napok, illetve az adventi vásár.

 

Kapcsolat

 

CÍM

Kecskemét Budai út 160.

GPS KOORDINÁTÁK

46˙55’23” North
19˙40’30” East

TELEFONSZÁM

[+3670] 44 52 444

SKYPE

royalapartment

Szerelmes búvóhely

Nem tudja, hova mehetne, mikor romanti- kázni szeretne kedvesével? Egy helyet keres, ahol szerelmével kicsit elbújhat a világ elől? Szeretne lazítani? Diszkrécióra vágyik?

apartmentkecskemet@gmail.com
(+36 70) 44 52 444